Waarvoor kunt u bij de diëtist terecht?

U kunt voor alle vragen met betrekking tot voeding in relatie met ziekte en gezondheid bij de diëtist terecht.
Samen met u ga ik op zoek naar een oplossing voor uw gezondheidsprobleem die met voeding samenhangen. Ik help u graag bij voedingsproblemen op het gebied van:

o overgewicht, zowel bij volwassen als bij kinderen
o Diabetes Mellitus II
o verhoogd cholesterolgehalte
o hoge bloeddruk
o hart- en vaatziekten
o maag- en darmproblemen
o voedselovergevoeligheid

Ook met voedingsvragen in bijzondere leefomstandigheden kunt u bij mij terecht. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschap, voeding bij sport of ouderdom.

Aan de hand van uw huidige situatie stellen we een persoonlijk eet- en leefplan op. Als diëtist en leefstijlcoach help ik u de motivatie te vinden om een blijvende gedragsverandering aan te nemen. Stap voor stap werken we naar een gezond eet- en leefpatroon.

Consulten

Intake gesprek (60 minuten, exclusief uitwerktijd):

Tijdens dit eerste gesprek gaan we in op de reden van uw bezoek en het doel dat u wenst te bereiken. Er volgt een anamnese waarbij ik informatie verzamel over uw klachten, persoonlijke omstandigheden, bewegingspatroon, medische voorgeschiedenis, eventuele laboratoriumgegevens etc.
Indien noodzakelijk leg ik u de relatie tussen uw ziektebeeld en voeding uit, zodat u weet waarom we bepaalde wijzigingen in uw voedingspatroon aanbrengen.
Een belangrijk onderdeel van het eerste gesprek is de voedingsanamnese. Hierin probeer ik een zo uitgebreid mogelijk beeld van uw huidge voedingsgewoonten te krijgen. Het kan handig zijn als u enkele dagen noteert wat u gegeten heeft.
Aan de hand van al deze gegevens stel ik met u, rekening houdend met uw wensen en situatie, een persoonlijk eet- en leefplan op.


Vervolg consult (15 minuten, exclusief uitwerktijd):

Als u aan de slag bent gegaan met uw nieuwe eet- en leefplan vinden er vervolgafspraken plaats. Tijdens deze vervolgafspraken evalueer ik uw ervaringen. We kijken wat de resultaten zijn en of u nog knelpunten bent tegengekomen. Indien er bijzondere omstandigheden zijn, worden deze besproken. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast. Ik motiveer u om de aangebrachte wijzigingen in uw voedingspatroon in de praktijk te brengen.

 

180525.behandelvoorwaarden

Behandelvoorwaarden

180525.Privacyverklaring_format_4.doc

Privacyverklaring